Experter på elcykel Frakt från 49 kr Snabb leverans
Experter inom elcykel
  1. Hem
  2. Christiania Bikes

Christiania Bikes

Den klassiska lådcykeln Christiania Bike

Den klassiska lådcykeln Christiania Bike har blivit världskändis. Vi på Elcykelkpmpaniet är stolta att erbjuda detta underbara varumärke. Vi kan deras elcyklar och kan hjälpa dig i alla lägen med både Sveriges största elcykelbutik och en elcykelspecifik verkstad. Hantverket och kärleken som varje cykel får är något helt unikt. Cyklarna byggs med kärlek och det bådar för lång hållbarhet. Många familjer har upptäckt fördelarna med att cykla lådcykel. Den trenden har du säkert märkt av. Faktum är att cykling rent generellt ger dig den billigaste milkostnaden samtidigt som det främjar din hälsa. Dessutom är det miljövänligt och ger en enorm frihetskänsla. Inga mer bilköer, försenade bussar eller långa minutrar vid hållplatser. Det finns få saker som slår känslan av frihet. Har du frågor kring en speciell modell utav våra varumärken och vill ha personlig rådgivning/Offert? Ställ din fråga till vår kundtjänst. Ju mer information du ger oss, desto bättre svar kan vi ge dig.

Christiania Bike underlättar vardagen

Vad är det som behövs för att få en enkel vardag? Svaret är så klart: Chistiania Bike lådcyklar! Det blir med en Christiania låcykel busenkelt att cykla med barnen till skola och dagis samt dra en sväng inom matbutiken. Du kan nämligen lasta upp till 100kg i lådan samtidigt som att cykeln inte blir tung att cykla på.. Bilen blir enkelt ersatt av en lådcykel från Christiania Bikes.

Historian bakom lådcyklarna

Christiania är ett område i Köpenhamn som tidigare var värd för marinen. När militären flyttade ut stod barackerna tomma i åratal. 1971 flyttade unga in och döpte området till Christiania. Från början bestämdes det att Christiania skulle vara ett bilfritt område och som en följd av detta fick invånarna tänka på andra färdmedel. 1978 grundade Lars Engstrøm smeden, I/S Christiania Smedie, tillsammans med sina tre vänner, Jesper, Kjeld och René. De började tillverka kaminer av gamla oljefat och stålplåtar, som de transporterade från närliggande skrotgårdar med hjälp av gamla trehjulingar från andra världskriget. En lösning för att transportera de dagliga sysslorna som bensintankar, ved, shoppingartiklar och barn var dock ännu inte tänkt på. För att möta denna efterfrågan började I/S Christiania Smedie även tillverka släpvagnar i smeden genom att ursprungligen använda gamla sängramar. Dessa trailers blev en succé på Christiania och förbättrades och såldes i stort antal i Danmark.

Födelsedagspresenten

I takt med att släpvagnarna från smeden blev mer och mer populära började Lars och Jesper fokusera på nya produkter. Den ikoniska Pedersen-cykeln hade alltid fascinerat Jesper, så han började göra sin egen förbättrade version av denna cykel. Under tiden höll Lars på att förbereda en födelsedagspresent till sin flickvän Annie, som alltid velat ha en landsvägscykel. Lars hade dock en annan cykel i tankarna för den födelsedagen. Eftersom barntransporter med cykelsläp hade blivit ett vanligt transportsätt på Christiania hade Lars en idé om att förbättra denna form av transport. Istället för att ha barn bakom sig när han cyklade tänkte Lars montera släpet framför en trehjulig cykel. Det verkade vara ett mysigare och tryggare sätt att ha barnen framför sig när man kör. Den 16 maj 1984 fick Annie sin födelsedagspresent. Hon trodde att det var en landsvägscykel inuti den stora presenten, inslagen i presentpapper och en röd rosett. Istället avslöjades vår första lastcykel. Dess banbrytande inslag var att familjecykling, inklusive barntransport, gjordes tillgänglig på ett praktiskt och säkert sätt. Redan inom några timmar den dagen fick Lars order om att tillverka fler av dessa trehjuliga cyklar. Smeden tillverkade och sålde 50 trehjulingar det första året. Härefter ökade efterfrågan och intresset för Christiania Bikes långsamt även utanför Christiania.

Flytten till Bornholm

1989 flyttade produktionen från Christiania till ön i Östersjön, Bornholm. Grundarna, Lars och Annie, hade alltid haft ett gott öga till Bornholm. Tillsammans med andra från Christiania flyttade Lars och Annie till denna ö. Bornholm var ett billigt ställe att starta på grund av lågkostnadsanläggningar och en bra plats för grundarens tre barn att växa upp. Med hjälp av vänner tog en primitiv produktion på en liten gård form. Det var både produktionsanläggningen och där familjen bodde i flera år. På den tiden trodde väldigt få att lastcyklar kunde ersätta bilar i Köpenhamn eller i andra städer också. Ändå trodde grundarna att de kunde övervinna detta sätt att tänka. Inledningsvis var deras mål att erbjuda en bekväm ersättning till bilen i Köpenhamn, och så småningom att denna idé skulle kunna bli ett normalt transportmedel över hela Danmark. Under 90-talet växte företaget och lastcyklar från Christiania Bikes blev en vanlig del av Köpenhamns gator; inte bara av familjer utan även för företag. När efterfrågan ökade började närliggande bönder ta del av produktionen. De gjorde handgjorda hjul, sydde kåpor och andra delar till lastcyklarna och släpvagnarna. 2001 flyttade produktionen till en större produktionsanläggning på Bornholm. 2004 döptes I/S Christiania Smedie om till Christiania Bikes Aps eftersom produkterna marknadsförts med varumärket Christiania Bikes® sedan 90-talet. Samtidigt började Christiania Bikes uppleva en högre efterfrågan från såväl Europa som från andra delar av världen.

Ikonisk dansk designstatus

Sedan dess har Christiania Bikes upplevt en ökande tillväxt och har även under tiden utvecklat nya modeller; såsom Model T och Model Event; men också förbättrat befintliga modeller och deras matchande utrustning. En milstolpe för grundarna och företaget inträffade under 2010/2011. I år fick Christiania Bikes det danska klassikerpriset från Danish Design Center. Detta pris delas endast ut till enastående danska produkter som har varit nästan oförändrade i minst 25 år. Christiania Bikes har fått en ikonisk dansk designstatus och ingår i en liga av tidigare pristagare som Lego, B&O, Carlsberg och Royal Copenhagen. Christiania Bikes och grundarnas ursprungliga mål att flytta idén att lastcyklar kan användas som ersättning för bilar i städer har blivit en världsomspännande trend. Med nästan 40 år i branschen har Christiania Bikes skapat ett varumärke där lådcyklarna känns igen med deras otroligt fina kvalité.

Christiania bikes ger trygghet på hjul

Vi på Elcykelkompaniet vet att tryggheten är viktigt när man köper en elcykel. Vi är specialister på lådcyklar, framför allt på eldriva sådana. Vi hjälper dig med ditt ägande av din Christiania Bike och ser till att din elcykel alltid fungerar som den skall. Detta ger våra kunder en stor trygghet i sina cykelköp. Vi vet att cykeln ersätter bilen och därför tummar vi aldrig på säkerheten. Cyklarna är utrustade med hydrauliska skivbromsar, styrbroms och stabila hjul vilket bidrar till en säker färd. Christianias Bikes unika ramkonstruktion ger en hävstångs effekt vid kurvtagning och man använder 70% av sin egen kroppsvikt som kraft. Resterande styr man med sina armar vilket gör styrningen väldigt enkel att kontrollera. De flesta cyklarna kommer med en stabil sittbänk med bälte för två barn. Vill man kan man uppgradera med trepunktsbälte för en extra hög säkerhet.

Christiania är lådcykeln med kvalité

Vi får ofta frågan angående hur länge en cykel från Christiania Bikes håller. Vi kan med enkelhet svara på alla frågor relaterat till cykel men här blev det svårt.. Sanningen är att vi inte riktigt vet. Christiania Bikes har extremt lång hållbarhet så länge service och generellt underhåll görs. Byggnadskvalitén är ett faktum och vi har aldrig sett en Christiania som behövts skrotas. De går alltid att laga! Elmotorsystemet är från danska tillverkaren Promovec som har utvecklat och designat systemet i Danmark. Systemet har testats i skandinaviska väderförhållanden och tål de svåraste utmaningarna. Därför tillhandahålls också en 3-års garanti på motorn och upp till 2 års extra kapacitetsgaranti på batteriet när du registrerar batteriet hos Promovec utöver den normala 2-årsgarantin. Dessutom produceras batterierna i Danmark enligt den högsta standarden på 100% förnybar energi och i enlighet gällande arbetsmiljöregler. . Den kultförklarande robusta och välbyggda Danska Christiania Bikes lådcykeln handbyggs numera på Børnholm.
Tillagd i varukorgen