Experter på elcykel Frakt från 49 kr Snabb leverans
Experter inom elcykel

Miljöpolicy

För en hållbar framtid

Vi på Elcykelkompaniet har hållbarhetstänk i vårt DNA. Vi har byggt hela vår verksamhet med miljöfokus i grunden. Att driva en butik och hållbar e-handel är idag inte självklart med den rådande konkurrensen på marknaden. Vi har ställt oss själva frågan på vilka sätt vår affär påverkar miljö och klimat värst och har därefter tagit fram fem punkter där vi känner att vi kan påverka allra mest.

1. Vi säljer endast kvalitet!

Vi ställer höga krav på våra leverantörer så du som kund vet att du köper en kvalitetsprodukt. Hög kvalitet innebär att produkten har en längre livslängd vilket sparar på jordens resurser.

2. Vi är experter på service och reparation!

Vi jobbar också hårt för att se till att din cykel kan servas regelbundet. Vi vet att detta förlänger livslängden på din elcykel avsevärt. Därför har vi byggt en modern, elcykelanpassad verkstad där vi kan ta hand om din elcykel på bästa sätt. Där erbjuder vi även cykeltvätt då en ren cykel slits mindre än en smutsig.

3. Vi återvinner och återanvänder!

Vi återanvänder mycket av våra leverantörers emballage. På detta sätt halverar vi resursåtgången i emballage-kedjan. Och vi uppskattar naturligtvis om du som kund ser till att återvinna det emballage som din vara levereras med. Självklart sorterar vi och återvinner allt vårt avfall, både ifrån våra packningsstationer samt vår verkstad.

4. Vi använder inga förbjudna kemikalier!

De kemikalier som vi använder ska de vara godkända av internt ansvarig och vara det för verksamheten fungerande valet med minst miljöpåverkan. När vi tvättar din cykel i vårt cykelspa är det endast Muc-Off´s miljövänlig produkter som används. För eventuell olja ifrån kedja och drev samlar vår oljeavskiljare upp. Har du frågor om vårt miljöarbete? Kontakta: info@elcykelkompaniet.se
Tillagd i varukorgen