Experter på elcykel Frakt från 49 kr Snabb leverans
Experter inom elcykel
  1. Hem
  2. Kläder & utrustning
  3. Cykelhjälmar
  4. Cykelhjälm Barn

Cykelhjälm Barn

Cykelhjälmar för barn: Säkerhet möter design

Upptäck vårt utbud av cykelhjälmar för barn, designade för att ge maximalt skydd och bekvämlighet under varje cykeltur. Välj bland en mängd färgglada och lekfulla designs som ditt barn kommer att älska.

Specifikationer och funktioner

- Material: Lätta och hållbara material för bekvämlighet och skydd. - Säkerhetsstandarder: Hjälmarna uppfyller höga säkerhetskrav och är testade för maximal säkerhet. - Design: Flera designalternativ för att passa alla barns personligheter. - Spännen: Gröna och röda spännen anpassade för olika åldrar och aktiviteter.

En hjälm för varje äventyr

Våra barnhjälmar är inte bara för cykling. De är perfekta för alla aktiviteter där ett extra skydd behövs, som pulkaåkning eller skridskoåkning. Med en hjälm från vårt sortiment kan ditt barn njuta av varje äventyr med fullständig säkerhet.

Fördelar med att välja våra barnhjälmar

Våra barnhjälmar erbjuder mer än bara säkerhet. De är en investering i ditt barns välbefinnande och glädje. Med vårt 365 dagars öppet köp och snabb leverans, gör vi det enkelt och bekymmersfritt att välja rätt hjälm för ditt barn.

Varför välja barnhjälm från oss på Elcykelkompaniet?

Vår barnhjälmar kombinerar säkerhet, komfort och stil. De är utmärkta val för föräldrar som vill ha en pålitlig, hållbar och estetiskt tilltalande hjälm för sina barn. Utforska vårt urval och hitta den perfekta hjälmen för ditt barns cykeläventyr.

Högkvalitativa och säkerhetsgodkända hjälmar

Våra barnhjälmar är noggrant utformade för att erbjuda det bästa skyddet. Varje hjälm är lätt och har justerbara remmar för en perfekt passform, samtidigt som den uppfyller strikta säkerhetsstandarder. Du kan vara trygg med att ditt barn får det bästa möjliga huvudskyddet.

Grönt spänne eller inte?

Det finns andra säkerhetsaspekter man skall ta hänsyn till när det gäller cykelhjälmar för barn. De är lekfulla, impulsiva och har inte färdigutvecklat sitt konsekvenstänk. Ett exempel skulle vara att ett barn är ute och cyklar, upptäcker något roligt eller intressant, hoppar av cykeln och börjar leka med detta istället utan att ta av sig cykelhjälmen. Inget konstigt eller farligt med det tänker du. Tvärt om! Det finns nämligen en risk att barnet fastnar i ett klätterträd, lekställning eller liknande och blir strypta av hjälmen spänne. En cykelhjälm är designad att fungera som en cykelhjälm. Det är ingen lekhjälm och barnet måste ta av sig hjälmen så fort hen lämnar cykeln. Det finns dock en lösning på problemet. Det är ett speciellt spänne på cykelhjälmen som löser ut om man skulle fastna med den. Spännet är grönt och kallas helt enkelt för "grönt spänne". NTF rekommenderar alla barn upp till 7 år att använda en småbarnshjälm med grönt spänne. Alla håller dock inte med om att cykelhjälmar med grönt spänne är de som ger bäst skydd för huvudet. Flera hjälmtillverkare delar inte NTF uppfattning med att en cykelhjälm med grönt spänne ger lika bra skydd som en vanlig cykelhjälm. De menar på att en vanlig hjälm är säkrare än en hjälm med grönt spänne när den används väl används för sitt ändamål, cykling. Vi på Elcykelkompaniet brukar därför ställa oss neutrala i frågan vilken hjälm du skall välja till ditt barn. Fråga dig istället vilken hjälm som kommer passa bäst baserat på ditt barn och hens personlighet. Vad vi däremot bestämt kan säga är att barn alltid skall ha cykelhjälm när det cyklar och det gäller även dig. Du känner väl till ordspråket ”barn gör inte som vuxna säger barn gör som vuxna gör.
Tillagd i varukorgen