Experter på elcykel Frakt från 49 kr Snabb leverans
Experter inom elcykel
  1. Hem
  2. Kläder & utrustning
  3. Cykelhjälmar
Hos oss på Elcykelkompaniet hittar du det ett stort sortimentet av cykelhjälmar som är anpassade för cykling. Vi har både hjälmar som passar pendlingscyklisten, mtb cyklisten eller vardagscyklisten. Vi förstår betydelsen av en säker och bekväm cykelhjälm, vilket gör oss till det självklara valet för dig som söker efter cykelhjälm online. Det är superenkelt att hitta en cykelhjälm som passar dig. De flesta hjälmarna finns i flera olika storlekar, så hittar du en hjälm du tycker är snygg bör den alltså finnas i en storlek som passar dig. På varje storlek står det även storleken i centimeter. Är du osäker på vilken du skall ha, mät ditt huvud med ett måttband så får du en omkrets i centimeter. Välj därefter en cykelhjälm som passar utefter måttet.
Filter
Sortera på
73 produkter
Du har sett 20 av 73 produkter
Ladda fler

Cykelhjälm som du trivs med

Hos oss på Elcykelkompaniet hittar du både ett stort och ett brett utbud av cykelhjälmar. Det absolut viktigaste att tänka på när du köper en ny cykelhjälm är att du skall tycka om att ha den på dig. Du skall ha en hjälm du trivs med, för då kommer du använda den hela tiden. De stora försäkringsbolagen gjort undersökningar som visat att cykelhjälmen förhindrar 60 % av alla svåra skallskador och samtidigt minskar ansiktsskador som kan uppstå vid ett fall. Det finns med helt enkelt inga bra ursäkter till att inte bära cykelhjälm. Det finns också en lag som säger att alla under 15 år måste bära cykelhjälm, detta gäller oavsett om barnet cyklar själv eller om du skjutsar ett barn på cykeln. Vi har cykelhjälmar till både vuxna, dam, herr och junior. Vi har även cykelhjälmar som är specifikt anpassade till elcykel. De flesta cykelhjälmar görs idag i stora omfång storleksmässigt, vilket beror på att de allra flesta är ställbara i storleken. Hos oss hittar du bara godkända cykelhjälmar från de största tillverkarna. Vi säljer cykelhjälmar från välkända varumärken som Bell, Giro, Bontrager, Tec, Fox, Poc, Lazer och många fler.

Godkända cykelhjälmar

Vi säljer bara cykelhjälmar som är godkända, så du kan vara säker på att oavsett vilken hjälm du väljer så kommer den att skydda dig och ditt huvud. Vad menas då med en godkänd cykelhjälm? En godkänd hjälm skall täcka panna, huvud och hjässa samt uppfylla den lagstadgade standarden för cykelhjälmar som heter SS-EN 1078. Alla våra godkända cykelhjälmar har därför standardmärkningen CE EN 1078. Denna märkningen brukar finnas inuti hjälmen. Ibland kan den skavas bort och vara lite svår att se om man använt hjälmen ett tag. På senare år har det tillkommit ytterligare säkerhetsfunktion som kallas rotationsskydd. Det finns system så som MIPS, Wavecell, Kineti Core. Dessa rotationskydd tillåter nämligen att hjälmen kan rotera i förhållande till huvudet vilket gör att MIPS-hjälmar ger ett bättre skydd mot rotationsvåld. Detta göra att hjärnan får mindre skador vid en olycka och minskar hjärnskakningar kraftigt.

Cykelhjälmar för barn

Det finns andra säkerhetsaspekter man skall ta hänsyn till när det gäller cykelhjälmar för barn. De är lekfulla, impulsiva och har inte färdigutvecklat sitt konsekvenstänk. Ett exempel skulle vara att ett barn är ute och cyklar, upptäcker något roligt eller intressant, hoppar av cykeln och börjar leka med detta istället utan att ta av sig cykelhjälmen. Inget konstigt eller farligt med det tänker du. Tvärt om! Det finns nämligen en risk att barnet fastnar i ett klätterträd, lekställning eller liknande och blir strypta av hjälmen spänne. En cykelhjälm är designad att fungera som en cykelhjälm. Det är ingen lekhjälm och barnet måste ta av sig hjälmen så fort hen lämnar cykeln. Det finns dock en lösning på problemet. Det är ett speciellt spänne på cykelhjälmen som löser ut om man skulle fastna med den. Spännet är grönt och kallas helt enkelt för "grönt spänne". NTF rekommenderar alla barn upp till 7 år att använda en småbarnshjälm med grönt spänne. Alla håller dock inte med om att cykelhjälmar med grönt spänne är de som ger bäst skydd för huvudet. Flera hjälmtillverkare delar inte NTF uppfattning med att en cykelhjälm med grönt spänne ger lika bra skydd som en vanlig cykelhjälm. De menar på att en vanlig hjälm är säkrare än en hjälm med grönt spänne när den används väl används för sitt ändamål, cykling. Vi på Elcykelkompaniet brukar därför ställa oss neutrala i frågan vilken hjälm du skall välja till ditt barn. Fråga dig istället vilken hjälm som kommer passa bäst baserat på ditt barn och hens personlighet. Vad vi däremot bestämt kan säga är att barn alltid skall ha cykelhjälm när det cyklar och det gäller även dig. Du känner väl till ordspråket ”barn gör inte som vuxna säger barn gör som vuxna gör”. Vill du se alla våra barnhjälmar kan du gå till vår sida cykelhjälm.

MTB hjälmar

En bra hjälm när man cykel MTB eller E-MTB är ett måste, det är ingen snack om saken. Risken att du går omkull någon gång är stor. Eftersom det finns olika typer av MTB cykling i skogen finns det även olika typer av mountainbikehjälmar. Den vanligaste MTB-hjälmen är för dig som cyklar i skogen och tar det lite mer försiktigt. Dessa hjälmar ser ut som en vanlig cykelhjälm men går ofta lite längre ner i nacken och har en större skärm framtill. Det finns dessutom många MTB-hjälmar med skärmar som går att plocka bort ifall du vill skippa den när du till exempel vardagscyklar. För dig som är lite mer våghalsig och älskar att cykla downhill är det en så kallad "fullface" hjälm du skall ha. Denna hjälmen ser ut lite som en motorcrosshjälm och täcker hela ansiktet. Detta gör att dina kära tänder även är skyddade så du slipper dyra tandläkarräkningar. Kör du riktigt extremt kan det vara värt att titta på tandskydd. Det är dock inte så vanligt inom MTB utan används mest av de mest extrema mountainbikecyklisterna.

Cykelhjälmar för pendling

När du cyklar varje dag får A till B vill du ha en bekväm cykelhjälm som du tycker är snygg. Komforten är dock alltid det viktigaste. Moderna cykelhjälmar ofta väldigt bekväma så det brukar inte vara några problem. En cykelhjälm som lämpar sig för pendling kan se lite olika ut. Den kan till exempel ha ett visir som skyddar ögonen, lampor fram och bak eller ha en sensor som känner av om du går omkull och skickar ett meddelande till dina närstående. Vissa hjälmar kommer mer täckta för att skydda emot väta medans visas hjälmar är mer öppna för att ge bra ventilation. Skall du cykla på vintern rekommenderar vi att du har en anpassad hjälmmössa eller en balaklava så att du inte fryser. En vanlig traditionell mössa är oftast för tjock vilket gör att din hjälm hamnar ovanför huvudet och inte skyddar lika bra. För att synas på bästa sett i trafiken erbjuder vi hjälmar som är neongula och på så sett syns väldigt bra.

Köpa en cykelhjälm från Elcykelkompaniet

Sammanfattningsvis finns det väldigt mycket olika typer av cykelhjälmar för både dam, herr och barn. Vi på Elcykelkompaniet har ett brett sortiment av olika hjälmar och hjälper dig att hitta rätt. Är du fortfarande osäker, tvivla inte på att kontakta oss. Du hittar våra uppgifter på vår Kontaktsida.
Tillagd i varukorgen